2011. március 20., vasárnap

10 dolog, amitől biztonságosabb lesz háza, lakása


Hiába szereltetünk fel kamerákat lakásunkba vagy házunkba. Ez még nem teljes biztonság. Itt vannak a tippek a biztonság fokozására!

Manapság egyre többet költenek az ingatlantulajdonosok a biztonságra. A megelőzés ugyanis olcsóbb, mint a elszenvedni a kárt. Kamerákat, megfigyelő és riasztó eszközöket, érzékelőket helyeztetnek el, egyre több helyen távirányítással is működnek a dolgok.

Az Egyesült Államokban például a 2006-os 26 milliárd dollár után 2009-ben már több, mint 28 milliárd dollár értékben adtak el otthoni biztonsági berendezéseket, szerkentyűket. A felderített betörési kísérletek száma erősen növekszik, a berendezések ára pedig csökken. Álljon itt azért néhány dolog, amire nem hívják fel a figyelmet a lakásunk biztonságért felelős cégek, noha fontos tanács lehet.

  1. Ne írja ki nevét a postaládára!
  2. Vágja alacsonyra a kerítés melletti bokrokat, hogy kisebb helye legyen a behatolódnak eltűnni az utcáról a ház felé néző elhaladó gyalogosok szeme elől
  3. A polgárőrséghez vagy rendőrséghez bekötött riasztón kívül legyen sms-üzenetet is küldő a riasztó rendszere
  4. Végezzen néhány próbariasztást, közben a ház közelében, de rejtve maradva nézze meg, hogy mik a reakciók
  5. Külső-belső terek érzékelésére egyaránt alkalmas berendezést vásároljon
  6. Ne sajnálja a havi pénzt a havi járőrözés kifizetésére (néhány ezer forint), ha több generációs vagy nagyon nagy kerttel ellátott az ingatlan
  7. Soha ne beszéljen arról, hogy hosszabb időre elmegy, mondjuk nyaralni! Még a szomszédoknak sem.
  8. Legyen gyanakvó, ha ismeretlen furgon vagy más autó napokig parkol a szemközti saroknál
  9. A redőnyöket rendszertelen módon engedje le vagy húzza fel, változtatva az időpontokat.
  10. Ne hagyja bukón az ablakokat, ajtókat még nagy melegben sem, mert téves riasztás is lehet vagy megkönnyíti a betörők dolgát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.