2010. október 22., péntek

Burkold be a házad hőszigeteléssel


Meglévő épületeink többsége hőszigetelés nélkül, illetve a mai elvárásoknak nem megfelelő szigeteléssel készült. Az elmúlt években több tízezer ház tetőterét építették be minimális hőszigeteléssel, vagy nemritkán nélküle. A hasonló módon készült üzletek, kisipari műhelyek, ipari és mezőgazdasági célra használt könnyűszerkezetes csarnokok szigetelését is pótolni kell.

A pótlást – a jelenleg használt anyagokkal és eljárásokkal – általában csak számottevő bontással lehet megoldani. A megrendelők irtóznak a költséges, bontással és porral járó munkától. Jelenleg az Ecoisol az egyetlen gazdaságos hőszigetelés, amellyel a hiány kedvező áron, bontás nélkül pótolható.

Ehhez számos más előny is társul – nem ég, utólag nem duzzad, mint a PUR habok, környezetbarát, stb. – ezért nagy mennyiségre lesz szükség...

ECOISOL hab

100 m2 lakóterület
földgáz szükséglet
m3 / fűtési idény*

szigetelés
költsége**
(födém / 100 m2 )
CO2 szennyezés
egy fűtési
idényben…
Hőszigetelés
nélkül…
»3500 m3
385.000 Ft
0FT 910 kgCO2
15 cm ECOISOL
hőszigeteléssel
»2500 m3
275.000 Ft
16 m3 x 30000 Ft***
480.000 Ft
50 kgCO2
20 cm ECOISOL
hőszigeteléssel
»1600 m3
176.000 Ft
22 m3 x 30000 Ft***
660.000 Ft
20 kgCO2
25 cm ECOISOL
hőszigeteléssel
»1500 m3
165.000 Ft
24 m3 x 30000 Ft***
720.000 Ft
0 kgCO2
*** irány ár és a munka díjat is tartalmazza!

Ház rossz szigetelese.

Ecoisol-al utólag is be lehet szigetelni!

- Védje meg családja egészségét.
- Növeli a komfort érzetet.
- Kijavítja a ház repedéseit.
- Gyakorlatilag megszünteti a huzatot.
- 45%-al kisebb fűtés számla.

A magyar építkezési szokások nem fordítanak elég figyelmet a hőszigetelésre, pedig ezzel pénzt lehet megtakarítani. Az Ecoisol segítségével akár falon keresztül is lehet pótolni a hőszigetelést.

A hőszigetelés szükségessége.

A háztartások és kommunális épületek által felhasznált energia 75 %-át a helyiségek fűtése/hűtése igényli. Az utóbbi tíz évben az energia árak 700 százalékkal emelkedtek, és ez a tendencia folytatódik! A fűtésre/hűtésre felhasznált energia mennyisége több, mint a termelésre + közlekedésre + világításra fordítotté!

Termelő célt szolgáló épületeink, csarnokaink fűtésére/hűtésére szükséges energia mennyiség az egyik oka annak, hogy nyugaton egy egységnyi energiával háromszor több terméket állítanak elő, mint a hazai vállalkozások. Hosszú távon ez olyan magas termelési költséget okoz, amelyet már nem kompenzál az alacsony bér, így sokat veszíthetünk a versenyképességünkből. Hőszigetelés nélkül, vagy nem megfelelő hőszigeteléssel a klímaberendezés, illetve a kazán üzemeltetése óriási összegeket emészt fel, amelynek több mint a fele megtakarítható (lenne.)
– Első hallásra hihetetlennek tűnik a válasz, de az összes költséghez viszonyítva alig több mint „ 0 ”, hiszen a felvonulási költséget; az előkészítés, a szigetelés, a befejezés munkálatait, a levonulás költségeit és egyebeket már az első cm elkészítése tartalmazza! A többi csak az anyagárral kerül többe…
– A hőszigetelés hatékonysága szempontjából viszont annyi, mintha egy vékony pulóvert, vagy egy vastag télikabátot venne fel!
(Érdemes közelebbről megnézni a nyugati cégek üzemcsarnokait, vagy a bevásárlóköz-pontokat! A hőszigetelés vastagsága, minimum 15 cm! Sokan azt mondják: mert van miből! Ha utána számolnának, rájönnének, hogy azért van pénz hőszigetelésre, mert ők nem az energiára költik…)
A hőszigetelés hatékonysága.
Németországban, az átadásra kerülő alacsony energiaigényű (lakó)épületeknél a fűtésre felhasznált energia – az alapterületre számítva – 2000-től 50 kWó/m2/év-re csökkent. (Így pl.: egy átlagos 100 m2-es ház éves fűtési energiafogyasztása mindössze 5000 kWó lesz! Hazai épületeink fűtésére ennek akár a tízszeresét is felhasználjuk…)
Enegiatakarékos ház
Amennyiben egy mindenre kiterjedő hőszigetelési beruházás 10 év alatt nem té-ülne meg, először a rövid távon GAZDASÁGOS megoldásokat célszerű elkészíteni. (Padlásfödémek, tetőterek, a pince és árkád födémek szigetelése. Ezeknél a kisebb felület révén az ár/megtérülés arány sokkal kedvezőbben alakul.)
Padlásfödémek szigetelés:

A padlásfödémek a legegyszerűbben és leggazdaságosabban szigetelhető épületszerkezetek! Rövid idő alatt megtérül, ezért a hőszigetelő réteg vastagságával ezért nem célszerű takarékoskodni. (20-25 cm is lehet…) A ház födém hőszigetelése gazdaságos megoldás. www.ecoisol.hu
A tetőterek hőszigetelése két szempontból fontos: egyrészt magát a tetőteret szigeteljük, másrészt az alsó lakószint felett hozunk létre egy fűtött teret, amely felé ezután az alsó szintről nem alakul ki hőveszteség. Az új lakótér létrehozásának költségeiből a hőszigetelés csak egy kis hányadot képvisel.
A ház födém hőszigetelése gazdaságos megoldás. www.ecoisol.hu

30 év garancia az ecoisol hőszigetelésre.

Az Ecosiol minőségi jellemzőinek köszönhetően
30 év garanciát vállalunk a hőszigtelésre.

Forrás: http://www.ecoisol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.