2011. június 21., kedd

Aki teheti, egyre többet fektet ingatlanba


Első a biztonság: a német nyelvterület milliomosai egyre többre tartják az olyan vagyontárgyakat, mint az ingatlanok – a portfóliójukat is ennek megfelelően csoportosítják át – derül ki a lichtensteini Valluga AG. befektetőcég beszámolójából.
Az elemzés a jelenség okaként az elhúzódú európai gazdasági válságot, és a lehetséges államcsődöket nevezi meg. Ez indította arra a tehetős németeket, osztrákokat és svájciakat, hogy az olyan vagyontárgyakba, mint a részvények, a kölcsönök és a pénzügyi alapok kevesebbet fektessenek be, inkább értéktárgyakra, ingatlanokra és nyersanyagokra koncentráljanak.
A befektetők portfóliója is ennek megfelelően változik: az értéktárgyak részesedése 2010-ben a 2008-as 20 százalékról 25-re nőtt. Ezzel egy időben az ingatlanok részesedése két százalékkal nőtt. Az elmúlt évben a tehetősek befektetéseiben 15 százalékot tettek ki az ingatlanok – ezzel az értéktárgyak között a legelső helyen álltak a nyersanyagok (7 százalék) és arany (3 százalék) előtt.
Az elemzés szerint a trend 2012-ben is folytatódni fog. Addigra ezeknek a vagyontárgyaknak a részesedése a tavalyi 25-ről 28 százalékra fog nőni. Az értéktárgyak közül az ingatlanok lesznek -16 százalékos részesedéssel- továbbra a legnagyobb jelentőségűek.
A befektetőcég szerint jelenleg 830 000 milliomos van németországban, akik körülbelül 2 191 milliárd euróval rendelkeznek (ez 8,8 százalékkal több, mint 2009-ben). A német nyelvterületen pedig összesen 1,054 millió milliomos él, akiknek összesen 2 849 milliárd eurónyi érték van a birtokukban, ami 9,3 százalék többlet 2009-hez képes.
Forrás: ingatlan.net/magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.