2010. január 7., csütörtök

Ki fizeti a "révészt"

A minap egy lakásbérlet kapcsán folytatott tárgyalás közben meglepő kérdést tett fel egyik ügyfelünk: Kinek kell fizetni az ablakcserét a bérelt lakáson?.... Nos, a Burcsa Ingatlaniroda által kötött lakásbérleti szerződésekben egyértelmű választ kapunk erre a kérdésre. Emígyen:


...."Bérbeadó köteles gondoskodni az épület karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképes állapotáról. A lakás karbantartási munkái és azok költsége a bérlőt terhelik. Bérlő köteles a Bérbeadót tájékoztatni a lakást ért esetleges károsodásokról, a benne lévő berendezések meghibásodásáról. A Bérlő az esetleges korszerűsítési munkálatokat kizárólag a Bérbeadó engedélyével és saját költségén jogosult elvégezni. A Bérlő csak és kizárólag azonnali beavatkozást igénylő munkálatokat jogosult elvégezni/elvégeztetni. Ilyen esetben igényt tarthat igazolt költségeinek megtérítésére."

A bérelt lakásokon található ablakok cseréje természetesen az épület karbantartásához tartozik, ezért alapesetben az ingatlan tulajdonosa téríti annak költségeit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.