2010. január 6., szerda

Mennyi pénz kell ahhoz, hogy egy lakást kibéreljek?


Egyik nap egy ügyfél a következőt kérdezte tőlünk: "Nem fizethetném-e a kéthavi kauciót részletekben?"...... Természetesen lakást szeretett volna bérelni. Illetve lakást bérelt Sopronban. Erre a kérdésre "csapatunk" egy tagja a következő választ adta: Sopronban hatalmas az érdeklődés kiadó ingatlanok iránt. Ugyanakkor rengeteg panaszt hallunk a bérbeadóktól, hogy a bérlők bizony nem teljesen úgy kezelik, használják a bérleményt, mint ha a saját tulajdonuk volna. Sajnos előfordul az, hogy a szépen felújított lakóingatlan 1-2 év alatt "romhalmazzá" változik a bérlők "áldásos tevékenysége" nyomán. Sokszor a bérlők hatalmas közüzemi tartozás felhalmozása után egyszerűen "eltűnnek" a lakásból. Ezen károk enyhítésére a soproni bérbeadók minden esetben kéthavi bérleti díj összegével egyenlő értékű kauciót kérnek el a bérlőtől. Természetesen abban tárgyalókésznek szoktak mutatkozni, hogy ezt a kéthavi bérleti díjnak megfelelő összeget két-, vagy három részletben fizethesse a bérlő meg, de az általánosan elfogadott álláspont szerint "aki nem képes ennyi összeget összeszedni, az nem is komoly bérlő".....
Nézzünk egy példát: (A szóbanforgó ingatlan megtekintéséhez kattintson a következő szövegrészre)
Sopronban, a belvárosban, a Széchenyi tértől 1 percre újszerű állapotú, 33 nm-es, egyszobás, második emeleti, újszerű állapotú tégla lakás bútorozva kiadó.
A bérleti szerződés megkötésekor a bérlőnek a következő összegeket kell kifizetnie:
1 havi bérleti díj: 45.000,- plusz 2 havi kaució: 90.000,- plusz egy havi közös költség: 2.500,-
Összesen: 137.500,-
Amennyiben kéri az ügyfél, úgy a tulajdonos általában késznek mutatkozik arra, hogy a kéthavi kaució összegét két részletben fizessék meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.