2010. március 4., csütörtök

Kinek kedvez a hitelplafon?

Tegnapi blogunkban megkezdett témánk a kormány 2010. március 1-jétől hatályba lépő 361/2009. (XII. 30.) rendelete a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról volt. A rendelet teljes szövege blogunkban a jobb oldali sáv "Kiegészítések" menüpontja alatt olvasható. Mai kérdésünk: A hitelplafonkeret milyen ingatlantípusokat hozhat előnybe?
Erre a szakértői válaszok a következőket mondják: "A hitelplafonkeret azokat az ingatlanokat hozhatja előnybe, amelyek a piaci ár alatt vannak, hiszen a bankok többsége a hitelfelvétel során a piaci értéket tekinti a fedezet alapjául. SAjnos a hitelplafon miatt, mivel sok vevő számára nem áll rendelkezésre a szükséges önerő, egyelőre csak terv maradhat a lakásvásárlás. Az év folyamán ráadásul további jövedelemkorlátot érintő szigorítások várhatóak (június 11-től),tehát aki alacsonyabb jövedelemmel bír, de rendelkezik a szükséges önerővel, annak még van lehetősége hitelfelvételre, nyártól azoban már csak a jövedelme egy meghatásrozott része lesz terhelhető törlesztőrészlettel, amibe minden fennálló hitele törlesztésének bele kell férnie. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a hitelesek mellett azért továbbra is megfigyelhető a készpénzes vásárlók nagyobb aránya, hiszen az alacsonyabb ingatlanárak és a banki betétek hozamának csökkenése miatt egyre inkább érdemes ingatlanba fektetni."
Készítettünk egy számolótáblát, amely alapján Ön is ki tudja számolni, hogy a megvásárolandó ingatlanhoz mennyi a minimális önerő, amelyet Önnek a bank felé igazolnia kell a "Hitelplafon rendelet" értelmében (Kattintson a következő hivatkozásra. A megjelenő oldal bal felső részén látni fog egy "Download (24k)" feliratú gombot. Arra kattintás után, majd a megnyitás opciót választva megjeleik a számolótábla):Táblázat a "Hitelplafon rendelethez"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ebben a menüpontban minden kedves olvasó véleményét várjuk. A véleményeket munkánk során hasznosítani fogjuk. A megjegyzéseket köszönjük.